Gnocchi met Pesto en Kersentomaten

Omschrijving
Geniet van deze eenvoudige gnocchi met pesto en kersentomaten! De gnocchi worden roergebakken met groene pesto en zoete kersentomaten, wat zorgt voor een kleurrijk en smaakvol gerecht. Binnen 25 minuten heb je een gezonde maaltijd voor vier personen. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Kookpan
- Houten lepel
- Vergiet
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram gnocchi (vers of diepvries)
- 200 gram groene pesto (bijvoorbeeld van Albert Heijn of Jumbo)
- 250 gram kersentomaten, gehalveerd
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe.
- Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking (meestal 2-3 minuten) tot ze boven komen drijven. Giet de gnocchi af in een vergiet.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan en bak deze 3-5 minuten tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
- Voeg de gehalveerde kersentomaten en de groene pesto toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel nog 2-3 minuten opwarmen.
- Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gnocchi met een beetje geraspte Parmezaanse kaas eroverheen, als je dat wilt.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 400
- Eiwitten: 12g
- Vetten: 18g
- Koolhydraten: 50g
- Vezels: 3g
Variatietips
- Voeg wat spinazie of rucola toe voor extra groenten.
- Vervang de groene pesto door rode pesto voor een andere smaak.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie te combineren in een blender.
- Voeg gebakken kip of garnalen toe voor een eiwitrijke variant.