Groente Curry met Kokosmelk

Omschrijving
Deze groente curry met kokosmelk is een smaakvol en gezond gerecht, perfect voor een drukke doordeweekse avond. Met een kleurrijke mix van broccoli, wortelen en paprika is dit gerecht niet alleen aantrekkelijk, maar ook vol met voedingsstoffen. De romige kokosmelk en de pittige currypasta zorgen voor een heerlijke smaakbeleving. Serveer het met rijst of naan voor een volledige maaltijd die snel en eenvoudig te bereiden is.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of wok
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatbekers
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 eetlepel olie (zonnebloem of kokosolie)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel currypasta (bijv. rode of groene curry)
- 400 ml kokosmelk
- 200 g broccoli, in roosjes
- 2 wortelen, in dunne plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 g sperziebonen, in stukken
- Zout en peper naar smaak
- 300 g rijst of 4 naanbroden (voor serveren)
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en currypasta toe en bak dit nog eens 1 minuut, zodat de smaken vrijkomen.
- Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zodra het kookt, voeg je de broccoli, wortelen, paprika en sperziebonen toe. Laat het 10-15 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn, maar nog wel een beetje knapperig.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking of verwarm de naanbroden.
- Serveer de curry warm met de rijst of naan.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 7 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 40 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of champignons voor meer variatie.
- Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander, kurkuma en chilipeper te mengen.
- Voeg eventueel tofu of kip toe voor extra eiwitten.