Smaakvolle Kip Curry met Orzo en Verse Ingrediënten

Omschrijving
Deze kip curry met orzo is een snelle en smakelijke maaltijd. Malse stukjes kip worden gekookt met romige kokosmelk en pittige currypasta, waardoor je een heerlijke en verwarmende schotel krijgt. De orzo voegt een unieke textuur toe en maakt het gerecht extra vullend. Dit recept is perfect voor een doordeweekse avond, omdat het snel te bereiden is en vol zit met smaak en gezonde ingrediënten die gemakkelijk te vinden zijn in je lokale supermarkt. Serveer het af met verse koriander voor een frisse smaakboost.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of wok
- Kookpan voor de orzo
- Houten lepel of spatel
- Snijplank en mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 200 g orzo
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels rode currypasta (of naar smaak)
- 1 eetlepel olie (zonnebloem of olijfolie)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 g sperziebonen, in stukjes
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut totdat deze geurig is.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
- Roer de rode currypasta erdoor en bak alles nog een minuut.
- Schenk de kokosmelk erbij en voeg de paprika en sperziebonen toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de curry over de orzo en garneer met verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie (op basis van 4):
- Calorieën: 540
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 65 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of erwtjes voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Gebruik zelfgemaakte currypasta door specerijen zoals komijn, koriander, en gember te mengen met een beetje olie.
- Vervang de orzo door basmati rijst of quinoa voor een andere variatie in textuur.