Menu MaestroMenu Maestro

Geurige Kip Kerrie met Kokosmelk in Slechts 30 Minuten

4.0
Klik om te beoordelen

Kip Kerrie

Omschrijving

Kip kerrie is een snel en smaakvol gerecht dat vol zit met heerlijke smaken en aroma's. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en kan eenvoudig worden bereid met kipfilet, kerriepoeder, kokosmelk en verschillende groenten. Het is een veelzijdig gerecht dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Serveer het met rijst of naanbrood voor een complete maaltijd en geniet van een smaakvolle reis naar de Indonesische keuken.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Snijplank en mes
  • Houten lepel of spatel
  • Maatbekers en -lepels
  • Serveerschalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels kerriepoeder of currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 g doperwten (diepvries of vers)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 g basmatirijst of 4 naanbroden

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
  2. Verhit de plantaardige olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
  3. Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 3-4 minuten tot hij glazig is.
  4. Voeg de knoflook en kerriepoeder of currypasta toe en bak dit nog 1 minuut mee tot het begint te geuren.
  5. Doe de kipfilet in de pan en bak deze rondom bruin, ongeveer 5-7 minuten.
  6. Giet de kokosmelk erbij en voeg de paprika en doperwten toe. Breng het geheel aan de kook.
  7. Laat het gerecht 10 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de kip kerrie met de gekookte rijst of naanbrood.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 24 g
  • Koolhydraten: 35 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals courgette, spinazie of broccoli voor meer variatie en voedingsstoffen.
  • Vervang de kip door tofu voor een vegetarische variant.
  • Maak je eigen kerriepasta door komijn, koriander, gember, en kurkuma te mengen, als je liever zelf je kruiden mengt.
  • Serveer met een schijfje limoen voor een frisse smaak.