Paella met Kruidige Kip en Peppers

Omschrijving
Deze pittige paella met kruidige kip en kleurrijke pepers is een geweldige doordeweekse maaltijd. Het gerecht bevat rijst, kipfilet, paprika's en is eenvoudig te maken in één pan. Met de toevoeging van pittige currypasta krijgt deze paella een heerlijke, warme smaak die perfect is voor een doordeweekse avond. Het gebruik van kleurrijke groenten maakt het niet alleen aantrekkelijk, maar ook voedzaam. Dit gerecht is een perfecte combinatie van smaken en kleuren die het hele gezin zeker zal waarderen.
Bereidingstijd
- Totale tijd: 30 minuten
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of paellapan
- Houten lepel
- Maatbeker
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 300 g rijst (bij voorkeur paellarijst of saffraanrijst)
- 600 ml kippenbouillon
- 3 el currypasta (bijvoorbeeld madras of gele currypasta)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander ter garnering
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze tot hij glazig is, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee tot het aromatisch is.
- Doe de blokjes kipfilet in de pan en bak deze rondom bruin, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de paprika's toe en bak ze 3 minuten mee tot ze iets zachter worden.
- Voeg de rijst toe en roer goed door, zodat de rijst de smaken opneemt.
- Meng de currypasta erdoor en voeg de kippenbouillon toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken, of totdat de rijst gaar is en de vloeistof is opgenomen.
- Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse peterselie of koriander.
- Serveer de paella warm en geniet van deze kleurrijke en smaakvolle maaltijd!
Voedingswaarden
- Calorieën: 450 per portie
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of doperwten voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Vervang de kip door garnalen of vis voor een zeevruchtenpaella.
- Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, kurkuma, en gember te mengen met olie. Dit geeft een extra persoonlijke touch aan het gerecht!