Menu MaestroMenu Maestro

Gegrilde Kip met Paprika

4.4
Klik om te beoordelen

Gegrilde Kip met Paprika

Omschrijving

Gegrilde kip met paprika is een smaakvol en gezond gerecht dat snel te bereiden is. De kipfilets worden gemarineerd met olijfolie, knoflook en een lekkere currypasta, waarna ze samen met kleurrijke paprika's worden gegrild. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond en kan geserveerd worden met een frisse salade of volkoren rijst. Een ideaal gerecht voor het hele gezin, dat niet alleen lekker is, maar ook boordevol smaak en kleur zit.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of barbecue
  • Mengkom
  • Keukenfolie
  • Snijplank
  • Koksmes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets (ongeveer 600g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2 paprika's (bijvoorbeeld 1 rode en 1 gele), in reepjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Marineren: Meng in een mengkom de olijfolie, fijngehakte knoflook, currypasta, zout en peper. Voeg de kipfilets toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Laat dit minimaal 10 minuten intrekken.
  2. Voorbereiden: Terwijl de kip marineert, snijd je de paprika's in reepjes.
  3. Grillen: Verhit je grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Leg de gemarineerde kipfilets op de grill en grill ze gedurende 6-7 minuten aan elke kant, of totdat de kip volledig gaar is en een mooie grillstructuur heeft. Voeg de paprika's toe aan de grill in de laatste 5 minuten van de kooktijd.
  4. Serveren: Haal de kip en paprika's van de grill en laat ze even rusten. Snijd de kip in plakken en serveer met de gegrilde paprika's. Garneer met verse koriander of peterselie als je dat wilt.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 10g
  • Vezels: 3g

Variatietips

  • Voeg andere groenten toe aan de grill, zoals courgette of ui, voor extra smaak en variatie.
  • Maak je eigen currypasta door 2 eetlepels rode peper, 1 eetlepel gember, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel sojasaus te mengen. Dit geeft een unieke smaak aan de kip!
  • Serveer met een frisse salade van gemengde groenten en een lichte vinaigrette.