Menu MaestroMenu Maestro

Pasta Bolognese met Paprika

4.0
Klik om te beoordelen

Pasta Bolognese met Paprika

Omschrijving

Pasta Bolognese met paprika is een kleurrijke en smaakvolle variant van de klassieke Bolognese. De zoete smaak van paprika’s in combinatie met gehakt en tomaten maakt het een heerlijke maaltijd. Dit gerecht is eenvoudig en snel te bereiden, waardoor het perfect is voor een drukke doordeweekse avond met het gezin. Met een paar ingrediënten tover je binnen no-time een smakelijke maaltijd op tafel die iedereen zal waarderen.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Kookpot
  • Vergiet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta naar keuze (bijv. spaghetti of penne)
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 grote paprika's (rood en geel)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas (optioneel, voor serveren)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika's in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit in ongeveer 2 minuten glazig.
  4. Voeg het rundergehakt toe en bak dit rul en bruin.
  5. Voeg de paprika's toe en bak deze 5 minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en currypasta toe. Roer alles goed door en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Meng de gekookte pasta door de saus en laat het geheel nog 2 minuten op het vuur staan.
  8. Serveer de pasta Bolognese met geraspte Parmezaanse kaas indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie:

  • Calorieën: 550
  • Eiwitten: 30g
  • Vet: 20g
  • Koolhydraten: 65g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of champignons voor een nog gezonder gerecht.
  • Gebruik pesto in plaats van currypasta voor een andere smaakdimensie.
  • Maak je eigen kruidenmix door een combinatie van gedroogde basilicum, oregano en tijm te gebruiken.
  • Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.