Menu MaestroMenu Maestro

Pasta met Pesto en Cherrytomaten

4.2
Klik om te beoordelen

Pasta met Pesto en Cherrytomaten

Omschrijving

Deze heerlijke en snelle pasta met pesto en cherrytomaten is perfect voor een drukke doordeweekse avond. Binnen slechts 15 minuten tover je een smaakvol gerecht op tafel dat niet alleen gezond is, maar ook vol van smaak. De combinatie van al dente gekookte pasta, frisse cherrytomaten en romige Parmezaanse kaas, samen met de aromatische basilicum pesto, zorgt voor een ware smaaksensatie. Ideaal voor zowel een doordeweekse maaltijd als een gezellige avond met vrienden.

Bereidingstijd

15 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Gietertje
  • Grote kom
  • Houten lepel
  • Serveerschalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 150 gram basilicum pesto (te koop in de supermarkt)
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Verse basilicum voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking al dente.
  2. Terwijl de pasta kookt, verhit je een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en bak ze gedurende 2-3 minuten tot ze beginnen te garen en hun sappen loslaten.
  4. Als de pasta klaar is, giet je deze af en voeg je deze direct toe aan de pan met cherrytomaten.
  5. Voeg de basilicum pesto toe en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de pesto.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur.
  7. Serveer de pasta in diepe borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Garneer eventueel met verse basilicum.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 500
  • Eiwitten: 15g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 65g
  • Vezels: 3g

Variatietips

  • Voeg wat gegrilde kip of garnalen toe voor extra eiwitten.
  • Voor een vegetarische variant kun je extra groenten zoals spinazie of courgette toevoegen.
  • Je kunt de pesto ook zelf maken met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie als je meer tijd hebt.