Pasta met Vissticks en Wortel

Omschrijving
Deze snelle en smakelijke pasta met vissticks en wortel is perfect voor een doordeweekse avond. Het gerecht combineert de zachte smaak van pasta met de knapperigheid van vers gesneden wortels en krokante vissticks. De toevoeging van een lichte yoghurtdressing maakt het geheel fris en gezond. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook leuk om te maken met het gezin. Binnen 30 minuten staat deze voedzame maaltijd op tafel!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Mengkom
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 200 gram wortels, in dunne plakjes gesneden
- 8 vissticks (bijvoorbeeld van kabeljauw)
- 200 gram yoghurt (bij voorkeur Griekse yoghurt)
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Optioneel: verse peterselie voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de gesneden wortels toe aan de pasta tijdens de laatste 3-4 minuten van de kooktijd. Giet daarna de pasta en wortels af.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de vissticks volgens de instructies op de verpakking tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Meng in een kom de yoghurt met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta en wortels op borden, leg de krokante vissticks erop en lepel de yoghurtdressing erover. Garneer eventueel met verse peterselie.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 20 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 60 g
Variatietips
- Voor extra smaak kun je een theelepel currypasta of pesto door de yoghurtdressing mengen.
- Voeg andere groenten toe, zoals doperwten of paprika, voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Maak je eigen yoghurtdressing door kruiden zoals knoflookpoeder, ui poeder of mosterd toe te voegen voor extra diepgang.