Menu MaestroMenu Maestro

Malse Kip Saté in Pitabroodje met Verse Salade

4.0
Klik om te beoordelen

Broodje Saté

Omschrijving

Dit heerlijke broodje saté is een perfecte doordeweekse maaltijd die je in slechts 30 minuten kunt bereiden. Het is een smakelijk broodje met gesneden kip of tofu, overgoten met een romige satésaus. Serveer het met vers gesneden groenten voor een gezonde en vullende maaltijd. Ideaal voor het hele gezin en eenvoudig aan te passen aan persoonlijke voorkeuren!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Kom
  • Broodrooster (optioneel)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram kipfilet of tofu, in blokjes gesneden
  • 4 middelgrote pitabroodjes of bolletjes
  • 200 ml satésaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 1 eetlepel olie (zonnebloem of olijfolie)
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 100 gram taugé (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de blokjes kip of tofu toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de satésaus toe aan de pan en verwarm het geheel nog 2-3 minuten totdat de saus goed is opgenomen.
  4. Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster of in een pan tot ze warm en licht krokant zijn.
  5. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met het kip- of tof mengsel.
  6. Voeg de komkommer, wortel en taugé toe voor extra crunch.
  7. Serveer direct en geniet!

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 40g
  • Vezels: 5g

Variatietips

  • Vervang de kip door tempeh of een andere plantaardige eiwitbron voor een veganistische optie.
  • Maak je eigen satésaus door 4 eetlepels pindakaas te mengen met 200 ml kokosmelk, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel currypasta en een beetje limoensap.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of sla voor meer smaak en kleur.

Gerelateerde recepten