Snelle Aardappelsalade met Braadworst

Omschrijving
Deze frisse aardappelsalade met gebakken braadworst is een perfecte combinatie van smaken en texturen. De aardappelen worden gekookt en gemengd met een frisse dressing, geserveerd met knapperige braadworst voor een snelle en gezonde maaltijd. Dit recept is ideaal voor een doordeweekse avond en kan in minder dan 30 minuten worden bereid. Geniet van de eenvoud en de heerlijke smaken die deze maaltijd te bieden heeft!
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Snijplank
- Koksmes
- Mengkom
- Koekenpan
- Lepel of spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g kruimige aardappelen
- 4 braadworsten
- 150 g cherrytomaten, gehalveerd
- 100 g komkommer, in blokjes
- 100 g maïskorrels (uit blik)
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mosterd
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water voor ongeveer 15 minuten, of totdat ze gaar zijn.
- Terwijl de aardappelen koken, verwarm je een koekenpan op middelhoog vuur en bak je de braadworsten in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, draai ze regelmatig.
- In een grote mengkom, meng de gekookte aardappelen met de cherrytomaten, komkommer en maïskorrels.
- Maak een dressing door de mayonaise, yoghurt, mosterd, zout en peper in een kom goed door elkaar te mengen.
- Voeg de dressing toe aan de aardappelmengsel en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de aardappelsalade op borden, voeg de gebakken braadworst toe en garneer eventueel met verse peterselie.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 20 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 40 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of wortel voor meer kleur en voedingswaarde.
- In plaats van mayonaise kun je ook pesto gebruiken voor een andere smaak.
- Voor een zelfgemaakte dressing kun je olijfolie, citroensap, mosterd en honing mengen in plaats van kant-en-klare varianten.