Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Bonenstoofpot met Kip

4.7
Klik om te beoordelen

Snelle Bonenstoofpot met Kip

Omschrijving

Deze snelle bonenstoofpot met kip is een heerlijke, voedzame maaltijd die in slechts 30 minuten klaar is. Met malse kipfilet, witte bonen, paprika en een smaakvolle currypasta bereid je een smaakvol gerecht. Perfect voor een doordeweekse avond, en gemakkelijk te combineren met vers brood of rijst voor een complete maaltijd. Deze stoofpot is niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak en ideaal voor het hele gezin.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of hapjespan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Lepel voor het serveren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 blikken witte bonen (à 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta (of naar smaak)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten rondom bruin.
  4. Voeg de rode en gele paprika toe en bak nog 3 minuten mee.
  5. Roer de rode currypasta erdoor en bak dit een minuut mee voor extra smaak.
  6. Voeg de kokosmelk en de witte bonen toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.
  7. Laat het geheel 5-10 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de bonenstoofpot warm, eventueel gegarneerd met verse peterselie of koriander.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 30 g
  • Vezels: 10 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of spinazie voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Gebruik in plaats van currypasta zelfgemaakte kruidenmixen van je keuze.
  • Serveer met rijst of vers brood om de saus op te dippen.