Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Groentepasta met Kruiden

4.4
Klik om te beoordelen

Snelle Groentepasta met Kruiden

Omschrijving

Deze snelle groentepasta met seizoensgroenten en verse kruiden is een perfecte doordeweekse maaltijd. Kook de pasta al dente en roerbak courgette, paprika en spinazie met knoflook. Meng alles met olijfolie, basilicum en parmezaan voor een smaakvolle afwerking. Serveer met een frisse salade voor extra kleur en crunch. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook licht en vol smaak.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Zeef
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g pasta (bij voorkeur spaghetti of penne)
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 150 g verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels pesto (of currypasta)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot al dente. Giet af en zet apart.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut totdat deze geurig is.
  3. Voeg de courgette en paprika toe aan de pan. Roerbak dit mengsel ongeveer 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn.
  4. Voeg de spinazie toe en bak deze tot deze geslonken is (ongeveer 2 minuten).
  5. Meng de gekookte pasta door de groenten en voeg de pesto (of currypasta) toe. Roer alles goed door zodat de smaken zich mengen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Vervang de groenten met seizoensgebonden varianten zoals asperges of cherry tomaten.
  • Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas voor een extra smaakboost.
  • Voeg gegrilde kip of garnalen toe voor extra eiwitten.