Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kip en Paprika Roerbak

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Kip en Paprika Roerbak

Omschrijving

Deze kip en paprika roerbak is snel en heerlijk. Perfect voor drukke doordeweekse avonden! Met malse kipfilet en knapperige paprika's, gebakken met ui en knoflook, is dit gerecht zowel smaakvol als voedzaam. Door het toevoegen van sojasaus en sesamolie krijgt het een Aziatische twist die het nog aantrekkelijker maakt. Serveer het met rijst of noedels voor een complete maaltijd die in minder dan 30 minuten op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd voor het hele gezin!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Een grote koekenpan of wok
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel
  • Kookpan voor rijst of noedels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g kipfilet
  • 2 rode paprika's
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 200 g rijst of noedels
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: sesamzaadjes en lente-ui voor garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst of noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet deze apart.
  2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de paprika's in reepjes, de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
  4. Verhit de sesamolie in de koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  5. Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  6. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak nog eens 2-3 minuten tot de ui glazig is.
  7. Voeg de paprika toe en roerbak alles nog 3-4 minuten tot de paprika's zacht zijn maar nog een beetje knapperig.
  8. Giet de sojasaus over het geheel en roer goed door. Laat nog 1 minuut op het vuur staan.
  9. Serveer de roerbak direct met de gekookte rijst of noedels. Garneer eventueel met sesamzaadjes en gesneden lente-ui.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 450 kcal, 30 g eiwit, 45 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli, wortelen of sugar snaps voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Voor een pittige kick, voeg een eetlepel sambal of chilisaus toe.
  • Vervang de kip door tofu voor een vegetarische optie.
  • Maak je eigen saus door 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing en een snufje gemberpoeder te mengen voor een zoetere smaak.