Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kip en Rijst Bowl

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Kip en Rijst Bowl

Omschrijving

Deze snelle kip en rijst bowl is een perfect doordeweeks gerecht vol smaak en kleur. Malse kipfilet wordt gemarineerd in sojasaus en gember, en geserveerd met gestoomde groenten en jasmijnrijst. Dit gerecht is niet alleen snel te maken, maar ook voedzaam en vullend. In minder dan 30 minuten tover je een heerlijke maaltijd op tafel die ook nog eens gezond is. Ideaal voor drukke avonden!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Wok of grote pan
  • Kookplaat
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel geraspte gember (vers of uit een potje)
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
  • 250 g jasmijnrijst
  • 400 g gemengde groenten (bijvoorbeeld broccoli, wortelen en paprika)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: sesamzaadjes en lente-ui voor garnering

Bereidingswijze

  1. Kip marineren: Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze in een kom met de sojasaus en geraspte gember. Laat dit minstens 10 minuten marineren.
  2. Rijst koken: Kook de jasmijnrijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten.
  3. Groenten stomen: Terwijl de rijst kookt, stoom je de gemengde groenten in een pan met een klein beetje water of kook ze kort in een wok tot ze beetgaar zijn (ongeveer 5-7 minuten).
  4. Kip bakken: Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak dit 1 minuutje. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  5. Serveren: Verdeel de jasmijnrijst over de borden, schep de gebakken kip erop en verdeel de gestoomde groenten erover. Garneer eventueel met sesamzaadjes en gesneden lente-ui.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 450 calorieën, 30 g eiwit, 60 g koolhydraten, 12 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of sugarsnaps voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de sojasaus door teriyakisaus voor een zoetere smaak.
  • Maak je eigen marinade door sojasaus te mengen met een beetje honing, knoflook en citroensap.
  • In plaats van jasmijnrijst kun je ook quinoa of volkorenrijst gebruiken voor een gezondere optie.