Snelle Kip Paella

Omschrijving
Deze snelle kip paella is een heerlijk en kleurrijk gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Met sappige kip, rijst en een mix van groenten zoals paprika en erwtjes, is het zowel voedzaam als smaakvol. De toevoeging van saffraan en citroen geeft een extra smaakdimensie die deze maaltijd bijzonder maakt. In slechts 30 minuten zet je een heerlijke maaltijd op tafel voor het hele gezin, die niet alleen snel te bereiden is maar ook nog eens gezond en vol van smaak.
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of paellapan
- Houten lepel
- Maatbekers
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 300 gram rijst (bij voorkeur biologische paella of risotto rijst)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 200 gram diepvries erwtjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel saffraan
- 1 citroen, in partjes
- 750 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 1 eetlepel currypasta voor extra smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Breng op smaak met zout, peper en eventueel de currypasta.
- Voeg de paprika's toe en bak deze 2-3 minuten mee.
- Voeg de rijst en saffraan toe, roer goed door en laat de rijst even meebakken (ongeveer 1 minuut).
- Giet de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de paella 15 minuten sudderen, totdat de rijst gaar is.
- Voeg de diepvries erwtjes toe en laat nog 2-3 minuten meekoken.
- Serveer de paella met partjes citroen voor een frisse smaak.
Voedingswaarden
- Calorieën per portie: ongeveer 450 kcal
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 10 g
- Koolhydraten: 60 g
Variatietips
- Vervang de kipfilet door garnalen of vis voor een zeevruchten paella.
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of cherrytomaten voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld een mengsel van paprikapoeder, komijn en kurkuma te gebruiken in plaats van currypasta.