Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kipfilet met Citroen en Broccoli

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Kipfilet met Citroen en Broccoli

Omschrijving

Deze snelle maaltijd met kipfilet en broccoli is ideaal voor doordeweeks. De kip wordt gemarineerd in citroensap en kruiden, waarna deze wordt gebakken tot hij mooi goudbruin is. De broccoli wordt kort gekookt en serveer je erbij. Dit gerecht is smaakvol, gezond en binnen 30 minuten op tafel!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Mes en snijplank
  • Kom voor de marinade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 200 ml vers citroensap (ongeveer 4-5 citroenen)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel currypasta (bijvoorbeeld groene of gele)
  • 400 gram broccoli, in roosjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram rijst (optioneel, voor erbij)

Bereidingswijze

  1. Marinade maken: Meng in een kom het citroensap, olijfolie, fijngehakte knoflook en currypasta. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Kip marineren: Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de marinade. Laat het minstens 10 minuten marineren.
  3. Broccoli koken: Breng een pan met water aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook deze 3-4 minuten tot ze knapperig zijn. Giet af en zet opzij.
  4. Kip bakken: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipfilet toe en bak deze 6-8 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Serveren: Serveer de kip met de gekookte broccoli ernaast. Optioneel kan je ook rijst erbij serveren.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 30g
  • Vetten: 15g
  • Koolhydraten: 25g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of wortelen.
  • Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld oregano en basilicum te gebruiken voor een frisse smaak.