Snelle Kipfilet met Courgette en Tomaat

Omschrijving
Deze snelle maaltijd combineert malse kipfilet met courgette en cherrytomaatjes. Het is een eenvoudig recept dat je in minder dan 30 minuten kunt bereiden, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Door alles in één pan te bakken met olijfolie en een beetje currypasta, krijg je een smaakvolle maaltijd die je kunt serveren met rijst of quinoa. Ideaal voor het hele gezin!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kipfilet
- 2 courgettes
- 250 gram cherrytomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode currypasta (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- 250 gram rijst of quinoa (optioneel, voor erbij)
Bereidingswijze
- Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Zet apart.
- Snijd de kipfilet in blokjes en de courgettes in halve maantjes. Halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak deze gedurende 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Voeg de courgettes toe en bak nog eens 3-4 minuten, totdat ze beginnen te zachter te worden.
- Roer de cherrytomaatjes en de currypasta erdoor en bak nog 2-3 minuten, tot de tomaatjes iets zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kip met groenten op een bord, met de rijst of quinoa ernaast.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 30g
- Vetten: 10g
- Koolhydraten: 35g
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie voor meer variatie.
- Maak je eigen kruidenmengsel door te experimenteren met gedroogde kruiden zoals oregano, tijm en basilicum.
- Voor een romigere saus kun je een scheutje kokosmelk of room aan de pan toevoegen tijdens het koken.