Snelle Kipfilet met Wortelen en Honing

Omschrijving
Deze snelle kipfilet met wortelen en honing is een heerlijk, zoet en hartig gerecht. De kip wordt gemarineerd in een mengsel van honing, sojasaus en knoflook, waarna het wordt gebakken tot het goudbruin is. De wortelen worden kort gekookt en geserveerd als bijgerecht. Dit recept is ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd en kan eenvoudig in minder dan 30 minuten worden bereid. De combinatie van de zoetheid van de honing en de hartige smaken van de sojasaus maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Serveer het met rijst of aardappelen voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
- Voorbereiding: 10 minuten
- Koken: 15 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Mengkom
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 300 g wortelen
- 4 eetlepels honing
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olie (zonnebloem- of olijfolie)
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Meng in een kom de honing, sojasaus en fijngehakte knoflook. Voeg de kipblokjes toe en laat dit 5 minuten marineren.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook en snijd de wortelen in dunne plakjes. Kook de wortelen in het kokende water gedurende 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipblokjes toe en bak ze in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Breng de wortelen op smaak met peper en zout en serveer ze naast de kipfilet.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 30 g
- Vet: 12 g
- Koolhydraten: 30 g
Variatietips
- Voeg wat gesneden paprika of courgette toe aan de kip voor extra groenten.
- Varieer met verschillende soorten honing, zoals lavendel- of kastanjehoning voor een andere smaak.
- Maak je eigen marinades door bijvoorbeeld currypasta of pesto toe te voegen voor een andere twist.