Snelle Nasi met Groenten en Kip

Omschrijving
Maak een heerlijke nasi met kip en verse groenten in slechts 30 minuten. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond en zit boordevol smaak. Gebruik frisse groenten zoals wortelen, paprika en doperwten, en voeg wat sojasaus toe voor extra umami. Serveer met een gebakken ei voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of wok
- Kookpan voor de rijst
- Houten lepel of spatel
- Bord voor het gebakken ei
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g basmatirijst
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 2 wortelen, in dunne reepjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 150 g doperwten (diepvries of vers)
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
- 4 eieren
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst goed uitlekken.
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de fijngehakte knoflook, wortelen, paprika en doperwten toe aan de pan. Bak dit nog eens 5 minuten, totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg de gekookte rijst en sojasaus toe aan de pan. Roer alles goed door en bak nog 2 minuten, zodat de smaken goed mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit intussen een beetje olie in een aparte pan en bak de eieren één voor één tot ze de gewenste gaarheid hebben.
- Serveer de nasi op borden en leg een gebakken ei bovenop.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 520
- Eiwit: 35 g
- Vet: 18 g
- Koolhydraten: 60 g
Variatietips
- Vervang de kipfilet door tofu voor een vegetarische optie.
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of broccoli voor meer variatie.
- Maak je eigen currypasta of pesto om meer smaak toe te voegen. Een simpele currypasta maak je door 1 eetlepel currypasta te mengen met een beetje olie en water.