Snelle Ovenpasta met Aardappelen en Broccoli

Omschrijving
Deze heerlijke ovenpasta is een perfecte doordeweekse maaltijd. Met een romige saus, al dente broccoli en aardappelen, is het een balans van smaken en texturen. Dit gerecht is eenvoudig te maken en in ongeveer 30 minuten op tafel. Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Een grote kookpan
- Een ovenschaal
- Een vergiet
- Een houten lepel
- Een snijplank en mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 400 g aardappelen, in blokjes gesneden
- 300 g broccoli, in roosjes
- 200 ml kookroom
- 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld jong belegen)
- 2 eetlepels pesto (of currypasta)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta: Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Voeg de aardappelblokjes toe in de laatste 5 minuten van de kooktijd. Voeg de broccoli in de laatste 2 minuten toe. Giet alles af in een vergiet en zet apart.
- Maak de saus: Verhit de olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak dit 1 minuut totdat het geurig is. Voeg de kookroom en pesto (of currypasta) toe en roer goed door. Laat de saus 2-3 minuten zachtjes koken.
- Meng alles: Voeg de gekookte pasta, aardappelen en broccoli toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Bakken: Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de kaas goudbruin en bubbels is.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 18 g
- Vetten: 22 g
- Koolhydraten: 70 g
Variatietips
- Vervang de pesto door zelfgemaakte pesto van basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Gebruik andere soorten kaas zoals mozzarella of feta voor een andere smaak.