Snelle Pasta met Broccoli en Tomaat

Omschrijving
Deze snelle pasta met broccoli en tomaat is een heerlijk en gezond gerecht dat in slechts 30 minuten op tafel staat. Kook de pasta al dente en voeg de broccoli en cherrytomaten toe. Breng op smaak met olijfolie, knoflook en Parmezaanse kaas. Serveer met verse basilicum voor een extra smaakdimensie. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond en zit boordevol smaak en voedingsstoffen.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Vergiet
- Koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
- Rasp
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram pasta (bijv. spaghetti of penne)
- 250 gram broccoli, in roosjes
- 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum, voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot al dente. Voeg de broccoli in de laatste 3 minuten van de kooktijd toe. Giet af en zet opzij.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en fruit deze gedurende 1 minuut tot hij goudbruin is.
- Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta in borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 15 g
- Vet: 18 g
- Koolhydraten: 60 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Vervang de Parmezaanse kaas door een veganistische variant of laat deze weg voor een lichter gerecht.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer variatie.
- Gebruik kant-en-klare pesto in plaats van olijfolie en knoflook voor een snellere bereiding. Maak zelf pesto met basilicum, pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas voor een verse smaak.