Snelle Pasta met Champignons en Spinazie

Omschrijving
Deze snelle pasta met champignons en spinazie is een perfect vegetarisch gerecht voor doordeweeks. Kook de pasta al dente en bak ondertussen de champignons en spinazie in olijfolie. Meng alles door elkaar met een scheutje room en breng op smaak met peper en zout. Gezond, snel en vol smaak! Dit gerecht is ideaal voor drukke avonden wanneer je niet veel tijd hebt, maar toch een heerlijke maaltijd wilt bereiden.
Bereidingstijd
Totale tijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram spaghetti of tagliatelle
- 250 gram champignons, in plakjes
- 200 gram verse spinazie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kookroom
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, tot al dente. Giet af en zet opzij.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot deze geurig is.
- Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is, ongeveer 2-3 minuten.
- Meng de gekookte pasta door de groenten in de pan. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta warm, eventueel bestrooid met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 450 kcal, 15g eiwit, 20g vet, 55g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg wat cherrytomaten toe voor extra kleur en smaak.
- Gebruik pesto in plaats van kookroom voor een andere smaakdimensie.
- Maak je eigen kruidenmix door gedroogde Italiaanse kruiden toe te voegen aan de groenten tijdens het bakken.