Snelle Pasta met Groenten

Omschrijving
Deze snelle pasta met seizoensgroenten is perfect voor een doordeweekse avond. Gebruik courgette, paprika en cherrytomaten, en combineer met volkorenpasta en een frisse pesto. Dit gerecht is niet alleen gezond, maar ook vol van smaak. Binnen 30 minuten zet je een heerlijke maaltijd op tafel die iedereen zal waarderen. Ideaal voor drukke weekavonden!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Zeef
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g volkorenpasta
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 200 g cherrytomaten, gehalveerd
- 3 eetlepels groene pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: Parmezaanse kaas voor serveren
Bereidingswijze
- Kook de volkorenpasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak deze 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de cherrytomaten toe aan de pan en bak nog eens 3-4 minuten tot ze beginnen te verwelken.
- Voeg de gekookte pasta en de groene pesto toe aan de groenten. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 2-3 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm, eventueel bestrooid met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 12 g
- Koolhydraten: 70 g
- Vezels: 10 g
Variatietips
- Je kunt variëren met seizoensgroenten zoals spinazie, broccoli of wortelen.
- Voor extra smaak kun je ook een lepeltje currypasta toevoegen aan de groenten.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een keukenmachine.