Snelle Pasta met Groenten en Kruiden

Omschrijving
Deze snelle pasta met groenten is een gezonde keuze voor doordeweeks. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en staat binnen 20 minuten op tafel. Door de verse groenten zoals courgette en spinazie te combineren met pasta en een smaakvolle olijfolie of kant-en-klare pesto, creëer je een kleurrijke en voedzame maaltijd die zeker in de smaak zal vallen. Perfect voor een drukke werkweek!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
- 1 courgette, in blokjes
- 200 g verse spinazie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels groene pesto (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas voor serveren
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Dit duurt meestal 8-10 minuten.
- Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak deze 1 minuut tot het geurig is.
- Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de verse spinazie toe en bak deze tot het geslonken is, ongeveer 2 minuten.
- Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de pan met groenten. Meng goed door elkaar.
- Voeg de pesto toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta warm, eventueel bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 420
- Eiwitten: 12 g
- Vetten: 18 g
- Koolhydraten: 54 g
- Vezels: 4 g
Variatietips
- Voeg andere seizoensgebonden groenten toe zoals paprika, broccoli of champignons.
- Vervang de groene pesto door rode pesto voor een andere smaak.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een keukenmachine te mengen.
- Voeg voor extra eiwitten gegrilde kip of kikkererwten toe.