Snelle Pasta met Pesto en Cherrytomaten

Omschrijving
Deze snelle pasta met pesto en cherrytomaten is een smaakvolle en eenvoudig te bereiden maaltijd. Kook de pasta en meng deze met verse basilicum pesto, gehalveerde cherrytomaten en wat Parmezaanse kaas. Serveer met een groene salade voor een complete maaltijd. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden!
Bereidingstijd
Totale tijd: 20 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Vergiet
- Mengkom
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
- 200 gram cherrytomaten
- 150 gram basilicum pesto (kant-en-klaar)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum (ter garnering, optioneel)
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Dit duurt meestal 8-10 minuten.
- Terwijl de pasta kookt, halveer je de cherrytomaten.
- Giet de pasta af in een vergiet en laat even uitlekken.
- Doe de pasta terug in de pan en voeg de pesto, gehalveerde cherrytomaten, olijfolie, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
- Serveer de pasta in diepe borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel verse basilicum.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 15g
- Vet: 20g
- Koolhydraten: 75g
- Vezels: 4g
Variatietips
- Voeg gegrilde kip of garnalen toe voor extra eiwitten.
- Vervang de cherrytomaten door zongedroogde tomaten voor een andere smaak.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender te mengen. Dit geeft een frisse en zelfgemaakte smaak!