Snelle Pasta met Spinazie en Geitenkaas

Omschrijving
Deze snelle pasta met spinazie en geitenkaas is een geweldige optie voor een lichte maar voedzame maaltijd. De combinatie van verse spinazie, romige geitenkaas en al dente pasta zorgt voor een smaakvol gerecht dat in slechts 20 minuten klaar is. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, dit gerecht is niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak en kleur. De toevoeging van geitenkaas geeft een rijke en romige textuur die prachtig samengaat met de spinazie. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan voor het koken van pasta
- Vergiet
- Koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 200 g verse spinazie
- 150 g zachte geitenkaas
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g pijnboompitten (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas, voor het serveren (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet de pasta af in een vergiet en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij goudbruin is.
- Voeg de verse spinazie toe aan de pan en roerbak deze gedurende 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met spinazie en meng goed door. Verkruimel de geitenkaas erover en roer alles door elkaar tot de kaas begint te smelten.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel de pijnboompitten. Serveer direct, eventueel bestrooid met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
- Calorieën: 450 per portie
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Voeg een eetlepel pesto toe voor extra smaak.
- Vervang de spinazie door rucola of boerenkool.
- Gebruik in plaats van geitenkaas feta of ricotta.
- Voor een extra crunch kun je geroosterde courgette of paprika toevoegen.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas in een keukenmachine te mengen.