Snelle Pasta met Venkel en Garnalen

Omschrijving
Deze snelle pasta met venkel en garnalen is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Het gerecht is licht, smaakvol en eenvoudig te bereiden in minder dan 30 minuten. De combinatie van sappige garnalen, knapperige venkel en frisse citroen zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. Ideaal voor wie een gezonde maaltijd zoekt zonder veel tijd in de keuken door te brengen. Serveer het met een smaakvolle dillepesto voor een extra twist!
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
- 300 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- 1 venkelknol, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 citroen (sap en rasp)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels dillepesto (te koop bij de supermarkt)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse dille ter garnering
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en bewaar een beetje van het kookwater.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de venkel en knoflook toe en bak 5 minuten tot de venkel zacht is.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
- Meng de gekookte pasta door de venkel en garnalen. Voeg indien nodig een beetje kookwater toe om het gerecht smeuïg te maken.
- Roer de dillepesto erdoor en het citroensap. Serveer direct met extra dille ter garnering.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 20 g eiwitten, 15 g vet, 55 g koolhydraten.
Variatietips
- Voor een extra smaakdimensie kun je zelf dillepesto maken door verse dille, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender te mengen.
- Voeg voor een pittige kick een snufje chilivlokken toe tijdens het bakken van de garnalen.
- Vervang de garnalen door stukjes kipfilet of tofu voor een vegetarische variant.