Snelle Vegetarische Bowl met Kikkererwten en Groenten

Omschrijving
Deze kleurrijke vegetarische bowl is snel en eenvoudig te bereiden. Met kikkererwten, quinoa en een mix van verse groenten zoals komkommer, paprika en wortelen, is het een gezonde en voedzame maaltijd. Voeg een dressing van olijfolie, citroen en kruiden toe voor extra smaak. Ideaal voor een doordeweekse avond!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Mengkom
- Snijplank
- Mes
- Lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g quinoa
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 2 wortelen, in dunne reepjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 citroen, sap en rasp
- 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking (meestal 15 minuten in gezouten water). Giet af en laat even staan.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de kikkererwten toe en bak deze 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de currypasta toe en roer goed door.
- Meng in een grote kom de gekookte quinoa, kikkererwten, komkommer, paprika en wortelen.
- Maak de dressing door in een klein kommetje de resterende olijfolie, citroensap, citroenrasp, zout en peper te mengen. Giet dit over de salade en meng goed.
- Serveer de bowl in kommen en garneer met verse peterselie of koriander indien gewenst.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 18 g
- Koolhydraten: 55 g
- Vezels: 10 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of avocado voor meer variatie.
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaak.
- Voor een zelfgemaakte dressing kun je olijfolie, azijn, mosterd en honing mengen.
- Voeg noten of zaden toe voor extra crunch.