Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Vegetarische Bowl met Linzen

4.3
Klik om te beoordelen

Snelle Vegetarische Bowl met Linzen

Omschrijving

Deze snelle vegetarische bowl met linzen is voedzaam en boordevol smaak. Met een basis van gekookte linzen, gemengde groenten zoals spinazie, cherrytomaten en komkommer, en een dressing van olijfolie en citroen, is dit een perfecte doordeweekse maaltijd. Serveer met een snufje feta voor extra smaak! Deze bowl is snel te maken en ideaal voor een gezonde avondmaaltijd.

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g groene of zwarte linzen (gedroogd of uit blik)
  • 150 g verse spinazie
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 100 g feta (optioneel)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap (versgeperst)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel currypasta (optioneel voor extra smaak)

Bereidingswijze

  1. Linzen Koken: Als je gedroogde linzen gebruikt, kook deze in een pan met ruim water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en laat uitlekken. Als je linzen uit blik gebruikt, spoel ze dan af en laat uitlekken.
  2. Groenten Voorbereiden: Snijd de cherrytomaten doormidden en de komkommer in blokjes. Was de spinazie goed.
  3. Dressing Maken: Meng in een kom de olijfolie, citroensap, zout, peper en eventueel de currypasta tot een gladde dressing.
  4. Bowl Samenstellen: Meng de gekookte linzen, spinazie, cherrytomaten en komkommer in een grote mengkom. Giet de dressing erover en meng goed door elkaar.
  5. Serveren: Verdeel de salade over vier borden en verkruimel de feta erover, indien gewenst. Serveer direct.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 350 per portie
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 30 g
  • Vezels: 10 g

Variatietips

  • Je kunt ook andere groenten toevoegen zoals paprika of avocado.
  • Voor extra smaak kun je koriander of peterselie toevoegen.
  • In plaats van feta kun je ook geitenkaas of een plantaardig alternatief gebruiken.
  • Maak je eigen currypasta door 1 eetlepel currypoeder, 1 teentje knoflook, een klein stukje gember en een scheutje olijfolie te mengen tot een pasta.