Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Wortel Gember Soep

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Wortel Gember Soep

Omschrijving

Deze snelle wortel gember soep is een gezonde en verwarmende maaltijd. Met verse wortels, gember, kokosmelk en een snufje koriander, is het een smaakvolle soep die binnen 30 minuten klaar is. Serveer met een stuk volkorenbrood voor een complete maaltijd. Perfect voor een doordeweekse avond!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Soepkommen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram wortels, geschild en in plakjes
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
  • 1 eetlepel olie (zonnebloem of olijfolie)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander voor garnering (optioneel)
  • Volkorenbrood voor serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de wortels en gember toe en bak nog eens 5 minuten.
  3. Roer de currypasta erdoor en bak nog 1 minuut om de smaken vrij te laten komen.
  4. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken, totdat de wortels zacht zijn.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse koriander en met volkorenbrood aan de zijkant.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 250
  • Eiwit: 4 g
  • Vetten: 14 g
  • Koolhydraten: 30 g
  • Vezels: 6 g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door een kant-en-klare pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe, zoals paprika of spinazie, voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Voor een zelfgemaakte currypasta, combineer gember, knoflook, kurkuma, komijn en een beetje olie in een blender tot een pasta.