Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Zalm en Groenten uit de Oven

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Zalm en Groenten uit de Oven

Omschrijving

Deze snelle zalm met groenten is een gezonde en smaakvolle maaltijd voor doordeweeks. De zalm wordt gebakken in de oven met een mix van seizoensgroenten zoals courgette, paprika en cherrytomaten, op smaak gebracht met citroen en dille. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook snel klaar, ideaal voor drukke avonden! Het biedt een perfecte balans tussen eiwitten en groenten, en is een feest voor de smaakpapillen.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom
  • Kookfolie (optioneel)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen, in plakjes
  • 2 eetlepels dille (vers of uit een potje)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
  2. Groenten voorbereiden: Leg de courgette, paprika en cherrytomaten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Meng goed door elkaar.
  3. Zalm bereiden: Maak een ruimte vrij op de bakplaat en leg de zalmfilets tussen de groenten. Besprenkel de zalm met de resterende olijfolie, citroensap en dille. Leg een paar plakjes citroen bovenop elke filet.
  4. Bakken: Zet de bakplaat in de oven en bak gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is en de groenten zacht zijn.
  5. Serveren: Haal de bakplaat uit de oven en laat alles even afkoelen. Serveer de zalm met de geroosterde groenten en garneer eventueel met extra dille.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 30 g
  • Vet: 20 g
  • Koolhydraten: 10 g
  • Vezels: 3 g

Variatietips

  • Vervang de dille door andere kruiden, zoals peterselie of basilicum, voor een andere smaak.
  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of wortels voor meer variatie.
  • Serveer met een lekkere pesto of currypasta voor een extra kick in de smaak. Deze kun je eenvoudig zelf maken door verse kruiden, noten en olie te mengen in een keukenmachine.