Snelle Zalmfilet met Dille en Aardappelen

Omschrijving
Geniet van een heerlijke en gezonde maaltijd met deze snelle zalmfilet, geserveerd met dille en aardappelen. Deze maaltijd is ideaal voor doordeweeks, want het is snel te bereiden en vol smaak. De zalmfilet wordt mooi goudbruin gegrild en de aardappelen zijn romig en zacht. Voeg een frisse salade toe voor een compleet gerecht. Perfect voor het hele gezin!
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Grillpan of koekenpan
- Kookpot voor aardappelen
- Schaal voor de salade
- Keukenmes
- Snijplank
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmfilets (ongeveer 150-200 g per stuk)
- 800 g vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels dille (vers of uit een potje)
- Zout en peper naar smaak
- 200 g gemengde salade (bijvoorbeeld rucola, spinazie en veldsla)
- 1 citroen (in partjes)
Bereidingswijze
- Aardappelen koken: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 15-20 minuten of tot ze zacht zijn. Giet af en laat even stomen.
- Zalmfilet voorbereiden: Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout, peper en de dille.
- Zalm grillen: Verhit de olijfolie in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zalmfilets in de pan en grill ze 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin zijn en net gaar.
- Salade maken: Meng de gemengde salade in een schaal en voeg eventueel wat citroensap toe voor extra frisheid.
- Serveren: Serveer de zalmfilets met de gekookte aardappelen en een frisse salade. Garneer met citroenpartjes.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 40 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voeg een lepel pesto toe aan de gekookte aardappelen voor extra smaak.
- Je kunt de dille vervangen door andere kruiden zoals basilicum of peterselie.
- Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld dille, citroenschil en knoflookpoeder te mengen in een kom en dit over de zalm te strooien.
- Voor een extra crunch, voeg geroosterde pijnboompitten of noten toe aan de salade.