Menu MaestroMenu Maestro

Lamsvlees Souvlaki met Tzatziki en Salade

4.0
Klik om te beoordelen

Lamsvlees Souvlaki met Tzatziki en Salade

Omschrijving

Lamsvlees souvlaki is een heerlijk en aromatisch gerecht. Malse stukjes lamsvlees worden gemarineerd in een smaakvolle mix van kruiden en gegrild tot ze perfect gaar zijn. Dit gerecht wordt geserveerd met een frisse tzatziki en een kleurrijke salade, waardoor het zowel smaakvol als gezond is. Ideaal voor een doordeweekse avond, dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker in de smaak vallen bij het hele gezin.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Marineren: 15 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of barbecue
  • Houten of metalen spiesen
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom voor de tzatziki

Ingrediënten voor 4 personen

Voor het lamsvlees souvlaki:

  • 600 g lamsvlees (bijvoorbeeld lamsbout of lamsfilet)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel currypasta (bijv. rode currypasta)
  • Zout en peper naar smaak

Voor de tzatziki:

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 komkommer, geraspt en uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Voor de salade:

  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Marineren van het lamsvlees: Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Meng in een kom de olijfolie, citroensap, geperste knoflook, currypasta, zout en peper. Voeg het lamsvlees toe en zorg ervoor dat het goed bedekt is met de marinade. Laat het minimaal 15 minuten marineren.

  2. Bereiden van de tzatziki: Meng in een kom de Griekse yoghurt, geraspte komkommer (goed uitgelekt), geperste knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper. Zet de tzatziki in de koelkast terwijl je de rest bereidt.

  3. Salade maken: Meng in een grote kom de cherrytomaten, groene paprika, rode ui en feta. Voeg olijfolie en balsamicoazijn toe en meng goed door elkaar.

  4. Grillen van het lamsvlees: Rijg de gemarineerde lamsvleesblokjes aan de spiesen. Verhit een grillpan of barbecue en grill de spiesen ongeveer 8-10 minuten, draai ze regelmatig tot het vlees goudbruin en gaar is.

  5. Serveren: Serveer de lamsvlees souvlaki met de tzatziki en de frisse salade. Geniet van je maaltijd!

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Vet: 25 g
  • Koolhydraten: 15 g

Variatietips

  • Je kunt de currypasta vervangen door pesto voor een andere smaak.
  • Voeg extra groenten toe aan de salade, zoals komkommer of olijven.
  • Maak je eigen tzatziki door verse dille of munt toe te voegen voor extra smaak.
  • Voor een vegetarische optie, gebruik halloumi of gemarineerde groenten in plaats van lamsvlees.