Lamsvlees souvlaki is een heerlijk en aromatisch gerecht. Malse stukjes lamsvlees worden gemarineerd in een smaakvolle mix van kruiden en gegrild tot ze perfect gaar zijn. Dit gerecht wordt geserveerd met een frisse tzatziki en een kleurrijke salade, waardoor het zowel smaakvol als gezond is. Ideaal voor een doordeweekse avond, dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker in de smaak vallen bij het hele gezin.
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Marineren: 15 minuten
Marineren van het lamsvlees: Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Meng in een kom de olijfolie, citroensap, geperste knoflook, currypasta, zout en peper. Voeg het lamsvlees toe en zorg ervoor dat het goed bedekt is met de marinade. Laat het minimaal 15 minuten marineren.
Bereiden van de tzatziki: Meng in een kom de Griekse yoghurt, geraspte komkommer (goed uitgelekt), geperste knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper. Zet de tzatziki in de koelkast terwijl je de rest bereidt.
Salade maken: Meng in een grote kom de cherrytomaten, groene paprika, rode ui en feta. Voeg olijfolie en balsamicoazijn toe en meng goed door elkaar.
Grillen van het lamsvlees: Rijg de gemarineerde lamsvleesblokjes aan de spiesen. Verhit een grillpan of barbecue en grill de spiesen ongeveer 8-10 minuten, draai ze regelmatig tot het vlees goudbruin en gaar is.
Serveren: Serveer de lamsvlees souvlaki met de tzatziki en de frisse salade. Geniet van je maaltijd!