Menu MaestroMenu Maestro

Smaakvolle Spaghetti Puttanesca met Olijven en Kappertjes

4.2
Klik om te beoordelen

Spaghetti Puttanesca

Omschrijving

Spaghetti Puttanesca is een smaakvolle Italiaanse pasta, bereid met olijven, kappertjes, tomaten en knoflook. Dit gerecht is eenvoudig klaar te maken en vol van smaak, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. De combinatie van zoute olijven en pittige kappertjes geeft de pasta een unieke en rijke smaak. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook ideaal voor een drukke doordeweekse avond wanneer je toch wilt genieten van een authentiek Italiaans gerecht.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 320 g spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 100 g zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
  • 1 theelepel rode pepervlokken (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot hij goudbruin is.
  3. Voeg de tomatenblokjes, olijven, kappertjes en rode pepervlokken toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen totdat de saus iets ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de gekookte spaghetti door de saus en voeg eventueel wat van het bewaarde kookwater toe voor een romigere textuur.
  5. Serveer de spaghetti Puttanesca met een garnering van verse peterselie.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 60 g

Variatietips

  • Voeg voor extra smaak een eetlepel caponata of pesto toe aan de saus.
  • Voor een pittigere variant, voeg extra rode pepervlokken toe of gebruik een pittige currypasta.
  • Je kunt ook zelfgemaakte pesto of kruidenmixen maken voor een authentiekere smaak. Dit kan met verse basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie.