Menu MaestroMenu Maestro

Spinazie Stamppot met Kipfilet

4.0
Klik om te beoordelen

Spinazie Stamppot met Kipfilet

Omschrijving

Deze spinazie stamppot is een gezonde en kleurrijke maaltijd, perfect voor doordeweekse avonden. De combinatie van zoete aardappelen en verse spinazie zorgt voor een rijke smaak en een geweldige voedingswaarde. Geserveerd met gegrilde kipfilet is dit gerecht niet alleen voedzaam, maar ook heerlijk. Geniet samen met het gezin van deze makkelijke en snelle maaltijd.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Grillpan of koekenpan
  • Aardappelstamper
  • Snijplank en mes
  • Lepel om te roeren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g zoete aardappelen
  • 400 g verse spinazie
  • 4 kipfilets (à 150 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pesto
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 50 g geraspte kaas (bijv. Parmezaanse kaas)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Spoel de spinazie goed af.
  2. Koken: Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de zoete aardappelen toe. Kook ze in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  3. Kip bereiden: Verhit ondertussen de olijfolie in een grillpan of koekenpan. Kruid de kipfilets met zout en peper en grill ze in 5-7 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Stampen: Giet de zoete aardappelen af en voeg de spinazie toe. Stamp het geheel met een aardappelstamper en voeg de pesto toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren: Verdeel de stamppot over de borden en leg de gegrilde kipfilet er bovenop. Bestrooi eventueel met geraspte kaas.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door gegrilde tofu voor een vegetarische optie.
  • Voeg wat zongedroogde tomaten of noten toe voor extra smaak en textuur.
  • Maak zelf pesto door basilicum, pijnboompitten, knoflook, olijfolie, en Parmezaanse kaas te mengen in een blender voor een frisse smaak.