Sushi met Kabeljauw en Avocado

Omschrijving
Probeer deze heerlijke sushi met kabeljauw en avocado voor een verrassende smaakervaring. Deze sushi is snel en eenvoudig te maken, perfect voor een doordeweekse avond. De combinatie van verse kabeljauw, romige avocado en sushi-rijst zorgt voor een geweldige textuur en smaak. Serveer met wasabi en sojasaus voor de beste smaakbeleving!
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan voor de rijst
- Houten lepel
- Sushi-mat
- Scherp mes
- Kom voor het mengen van ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g sushirijst
- 400 ml water
- 4 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- 200 g verse kabeljauwfilet, in dunne reepjes
- 1 grote avocado, in plakjes
- 4 nori-vellen (zeewier)
- Wasabi (naar smaak)
- Sojasaus (om te serveren)
Bereidingswijze
- Spoel de sushirijst onder koud stromend water tot het water helder is. Kook de rijst met 400 ml water in een kookpan volgens de instructies op de verpakking (meestal ca. 20 minuten).
- Meng in een klein kommetje de rijstazijn, suiker en zout. Verwarm dit mengsel kort in de magnetron of op het fornuis totdat de suiker is opgelost.
- Zodra de rijst klaar is, haal je deze van het vuur en laat je het 10 minuten staan met de deksel erop. Meng daarna het azijnmengsel door de warme rijst en laat het afkoelen.
- Leg een nori-vel op een sushi-mat. Bevochtig je handen met water en verdeel een dunne laag rijst over de nori, laat een rand van 2 cm vrij aan de bovenkant.
- Leg in het midden van de rijst enkele reepjes kabeljauw en plakjes avocado.
- Rol de sushi op, begin met de onderkant en gebruik de mat om stevig te rollen. Druk de rand van de nori met een beetje water dicht.
- Snijd de rol met een scherp mes in 6-8 stukken en herhaal dit met de overige ingrediënten.
- Serveer de sushi met wasabi en sojasaus.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350 kcal
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 10 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Vervang kabeljauw door zalm of garnalen voor een andere smaak.
- Voeg een beetje currypasta toe aan de rijst voor extra smaak.
- Maak je eigen sushi-rollen met verschillende groenten zoals komkommer of wortel voor een kleurrijker gerecht.