Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Tortellini in Kruidige Tomatensaus in 25 Minuten

4.2
Klik om te beoordelen

Tortellini in Tomatensaus

Omschrijving

Deze tortellini in tomatensaus is een klassiek en snel gerecht. Met verse tomaten, basilicum en een vleugje knoflook, is dit een eenvoudige maaltijd die snel te maken is. Ideaal voor drukke weekdagen en toch vol van smaak. Dit gerecht is perfect voor gezinnen en kan in minder dan 30 minuten worden bereid.

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Kooklepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram tortellini (bijvoorbeeld met kaas of vleesvulling)
  • 500 gram rijpe tomaten (of 1 blik gepelde tomaten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Een handvol verse basilicum (of 1 eetlepel pesto als alternatief)
  • Geraspte Parmezaanse kaas voor serveren (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook volgens de instructies op de verpakking (meestal 3-4 minuten). Giet af en zet apart.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze 2-3 minuten tot hij glazig is.
  4. Voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  5. Voeg de tomaten en de groentebouillon toe aan de pan. Voeg de suiker, zout en peper toe. Laat het geheel 10 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  6. Voeg de gekookte tortellini toe aan de saus en meng goed door.
  7. Roer de verse basilicum of pesto erdoor en laat het nog 1 minuut opwarmen.
  8. Serveer de tortellini met geraspte Parmezaanse kaas als je dat wilt.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15g
  • Vetten: 10g
  • Koolhydraten: 70g
  • Vezels: 5g

Variatietips

  • Voor extra smaak kun je een eetlepel pesto toevoegen aan de tomatensaus.
  • Vervang de verse tomaten door een blik gepelde tomaten voor snellere bereiding.
  • Voeg groenten zoals spinazie of courgette toe voor een gezondere variant.
  • Maak je eigen tomatensaus door tomaten, knoflook, ui en kruiden te pureren en te koken, als je meer tijd hebt.