Turkse Pizza met Gegrilde Vegetarische Groenten

Omschrijving
Deze Turkse pizza is een kleurrijke en gezonde optie, boordevol gegrilde groenten zoals courgette, paprika en aubergine. Het deeg is snel te maken en je kunt het beleggen met je favoriete ingrediënten. Serveer met een frisse yoghurtsaus voor extra smaak! Dit recept is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en kan gemakkelijk worden aangepast aan wat je in huis hebt.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote mengkom
- Deegroller
- Bakplaat
- Grillpan of barbecue
- Kom voor de yoghurtsaus
Ingrediënten voor 4 personen
Voor het deeg:
- 250 g bloem
- 150 ml warm water
- 1 zakje (7 g) droge gist
- 1 tl suiker
- 1/2 tl zout
- 1 el olijfolie
Voor de topping:
- 1 courgette, in plakken
- 1 rode paprika, in repen
- 1 aubergine, in plakken
- 200 g tomatensaus
- 150 g geraspte kaas (bijv. mozzarella)
Voor de yoghurtsaus:
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el citroensap
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Deeg maken: Meng in een grote kom de bloem, droge gist, suiker en zout. Voeg het warme water en olijfolie toe en kneed het deeg tot een soepel geheel. Laat dit 15 minuten rijzen onder een vochtige doek.
- Groenten grillen: Verhit een grillpan of barbecue. Grill de courgette, paprika en aubergine tot ze mooi gekarameliseerd zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant. Zet opzij.
- Pizza opbouwen: Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dunne ronde bodem. Leg de bodem op een bakplaat. Verspreid de tomatensaus over de bodem en verdeel de gegrilde groenten erover. Strooi de geraspte kaas erover.
- Bakken: Bak de pizza in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Yoghurtsaus maken: Meng in een kom de Griekse yoghurt, geperste knoflook, citroensap, zout en peper. Roer goed door.
- Serveren: Snijd de pizza in stukken en serveer met de yoghurtsaus.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 12 g
- Vet: 10 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Voeg extra toppings toe zoals olijven, artisjokken of feta voor meer smaak.
- Vervang de gegrilde groenten door andere seizoensgebonden groenten zoals spinazie of champignons.
- Maak je eigen tomatensaus met een basis van pesto voor een andere twist.
- Voor de yoghurtsaus, voeg verse kruiden zoals dille of munt toe voor extra frisheid.