Menu MaestroMenu Maestro

Gnocchi met Gehakt en Tomatensaus

4.2
Klik om te beoordelen

Gnocchi met Gehakt en Tomatensaus

Omschrijving

Deze gnocchi met gehakt en tomatensaus is een snelle, hartige maaltijd. Het gerecht is perfect voor een doordeweekse avond, wanneer je niet veel tijd hebt om te koken. Je kookt de gnocchi in een paar minuten, terwijl je het gehakt met ui en knoflook bakt. Na het toevoegen van de tomatensaus meng je alles door elkaar en serveer je het met geraspte kaas en verse basilicum. Dit resultaat is een heerlijk, troostend gerecht dat in slechts 30 minuten klaar is! Ideaal voor gezinnen en drukke werkenden.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan voor het koken van de gnocchi
  • Koekenpan voor het bakken van het gehakt
  • Houten lepel of spatel
  • Vergiet
  • Serveerschalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram tomatensaus (bijvoorbeeld passata)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas)
  • Verse basilicum voor garnering

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking (meestal 2-3 minuten). Wanneer ze boven komen drijven, zijn ze klaar. Giet af en zet apart.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot hij glazig is (ongeveer 3 minuten).
  3. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  4. Doe het rundergehakt in de pan en bak het rul en bruin (ongeveer 5-7 minuten). Kruid met zout en peper.
  5. Voeg de tomatensaus toe aan het gehaktmengsel en laat het 5 minuten sudderen.
  6. Meng de gekookte gnocchi door de saus en verwarm alles nog even samen.
  7. Serveer in diepe borden, garneer met geraspte kaas en verse basilicum.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 550 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 22 g
  • Koolhydraten: 65 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of courgette, voor meer smaak en voedingswaarde.
  • Vervang de rundergehakt door kipgehakt of een vegetarisch alternatief zoals linzen of tofu.
  • Maak je eigen tomatensaus met gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden, en een snufje suiker voor extra diepte in de smaak.
  • Voor een pittige twist, voeg een eetlepel currypasta toe aan de tomatensaus.