Menu MaestroMenu Maestro

Gnocchi met Paddenstoelen en Spinazie

4.0
Klik om te beoordelen

Gnocchi met Paddenstoelen en Spinazie

Omschrijving

Deze gnocchi met paddenstoelen en spinazie is een gezonde en smakelijke optie voor een doordeweekse maaltijd. Het gerecht is eenvoudig te maken en boordevol smaak. Door de zachte gnocchi te combineren met de romige spinazie en de aardse smaak van champignons, ontstaat er een heerlijk gerecht dat je in minder dan 30 minuten op tafel hebt staan. Serveer het met wat geraspte kaas voor een extra smaakdimensie. Perfect voor drukke avonden!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan voor het koken van de gnocchi
  • Grote koekenpan voor het bakken van de groenten
  • Houten lepel of spatel
  • Vergiet voor het afgieten van de gnocchi

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml room
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook een grote pan met gezouten water en breng deze aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook volgens de instructies op de verpakking (meestal 2-3 minuten tot ze boven komen drijven). Giet de gnocchi af en zet opzij.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes champignon toe en bak ze 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de champignons en bak nog 1 minuut.
  4. Voeg de verse spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is (ongeveer 2-3 minuten).
  5. Voeg de gekookte gnocchi en de room toe aan de pan, meng goed door elkaar en verwarm alles samen nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de gnocchi in diepe borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 54 g

Variatietips

  • Voeg wat zongedroogde tomaten of olijven toe voor extra smaak.
  • Voor een extra romige versie, gebruik mascarpone in plaats van room.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een blender.
  • Voeg wat rode pepervlokken toe als je van spicy houdt!