Kip Tandoori Bowl met Groenten

Omschrijving
Deze Kip Tandoori Bowl is een smaakvol en gezond doordeweeks gerecht. Malse kipfilet gemarineerd in tandoori-kruiden, geserveerd met een mix van kleurrijke groenten zoals paprika, komkommer en wortelen. Serveer met rijst of quinoa voor een complete maaltijd. Dit gerecht is snel te bereiden en perfect voor een drukke avond!
Bereidingstijd
- Totale tijd: 30 minuten
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote kom
- Pan voor het koken van rijst of quinoa
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 2 eetlepels tandoori currypasta (bijv. Patak's)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 2 wortelen, in dunne reepjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 200 g basmatirijst of quinoa
- 1 limoen, in partjes
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met de tandoori currypasta en 1 eetlepel olijfolie in een grote kom. Laat dit 10 minuten marineren.
- Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze 8-10 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de paprika's en wortelen toe aan de pan en bak ze nog eens 5 minuten mee tot ze zacht zijn.
- Meng de komkommerblokjes erdoor vlak voor het serveren.
- Serveer de kip met de groenten op een bedje van rijst of quinoa en garneer met limoenpartjes.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe, zoals courgette of spinazie, voor meer variatie.
- Maak je eigen tandoori-kruiden door mixen van paprikapoeder, komijn, koriander, gemberpoeder, en knoflookpoeder als je dit liever doet.
- Serveer met een frisse yoghurtsaus voor extra smaak.