Snelle Gezonde Kokos Daal met Verse Spinazie

Omschrijving
Deze kokos daal met spinazie is een romige en smaakvolle maaltijd die je binnen een halfuur op tafel hebt. De combinatie van kokosmelk en spinazie zorgt voor een heerlijke, zijdezachte textuur en een volle smaak. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook gezond en voedzaam. Serveer het met rijst of naan voor een complete en bevredigende ervaring. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of soeppan
- Houten lepel
- Maatbekers
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g rode linzen
- 400 ml kokosmelk
- 200 g verse spinazie (of diepvries)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel currypasta (bijvoorbeeld rode of groene)
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld zonnebloem- of olijfolie)
- 750 ml groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: Limoen voor garnering
Bereidingswijze
- Spoel de rode linzen af onder koud water en laat ze uitlekken.
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze gedurende 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en currypasta toe en bak dit nog 1-2 minuten mee tot het goed geurt.
- Voeg de linzen en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken tot de linzen zacht zijn.
- Voeg de kokosmelk en spinazie toe en roer goed door. Laat het nog 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm, eventueel met een schijfje limoen.
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 15 g eiwit, 10 g vet, 50 g koolhydraten
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals wortels of paprika voor nog meer smaak en voedingsstoffen.
- Maak je eigen currypasta door een mix van specerijen zoals komijn, koriander, gember en chili te gebruiken.
- Dit gerecht kan ook met kikkererwten in plaats van linzen worden gemaakt voor een andere textuur.