Menu MaestroMenu Maestro

Nasi met Garnalen

4.8
Klik om te beoordelen

Nasi met Garnalen

Omschrijving

Geniet van een heerlijke Nasi met Garnalen, een snel te maken gerecht boordevol smaak. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond en kan binnen 30 minuten op tafel staan. De garnalen worden kort gebakken met knoflook, gember en een mix van kleurrijke groenten, wat zorgt voor een perfecte combinatie met de smaakvolle rijst. Garneer met lente-ui voor een frisse toets en serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Koken: 10 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote pan
  • Kookpan voor rijst
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g basmatirijst
  • 400 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk gember (2 cm, geraspt)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 150 g doperwten (diepvries of vers)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene curry)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 lente-uitjes (in ringetjes)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat het daarna afkoelen.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut tot het aromatisch is.
  3. Voeg de garnalen toe en bak deze 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet ze even apart.
  4. Voeg de paprika, courgette en doperwten toe aan de wok en roerbak ze 5 minuten tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de currypasta en sojasaus toe aan de groenten en roer goed door.
  6. Voeg de gekookte rijst en de garnalen weer toe in de wok. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 2 minuten.
  7. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de nasi met garnalen warm, gegarneerd met lente-ui.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 10 g vet, 60 g koolhydraten

Variatietips

  • Vervang de garnalen door kip of tofu voor een andere eiwitbron.
  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of wortel voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta door koriander, komijn, kurkuma en chilipeper te mengen, als je tijd hebt.
  • Serveer met een frisse salade van komkommer, tomaat en een lichte dressing voor een extra crunch.