Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gezonde Pasta met Groenten

3.7
Klik om te beoordelen

Snelle Gezonde Pasta met Groenten

Omschrijving

Deze kleurrijke pasta met seizoensgebonden groenten is een gezond en snel doordeweeks gerecht. Met een combinatie van al dente pasta en een mix van paprika, courgette en spinazie, is dit gerecht niet alleen voedzaam maar ook vol van smaak. De toevoeging van knoflook en Italiaanse kruiden geeft het een heerlijke aroma. Serveer de pasta met wat geraspte kaas voor een extra smaakboost. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is geschikt voor vier personen.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan voor het koken van de pasta
  • Koekenpan of wok voor het roerbakken van de groenten
  • Houten lepel of spatel
  • Vergiet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g volkoren pasta (bijv. penne of fusilli)
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
  • 200 g verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (of 2 eetlepels pesto)
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 g geraspte kaas (bijv. Parmezaanse kaas of een andere naar keuze)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking tot al dente. Giet af en zet apart.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak dit 1 minuut tot het geurig is.
  4. Voeg de rode paprika en courgette toe en roerbak gedurende 5-7 minuten, tot de groenten zacht zijn.
  5. Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
  6. Meng de gekookte pasta door de groenten en voeg de Italiaanse kruiden (of pesto) toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de pasta in borden en bestrooi met geraspte kaas.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 450 per portie
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 10 g
  • Koolhydraten: 70 g
  • Vezels: 7 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli, cherrytomaten of wortels voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Voor een pittige twist, voeg een theelepel currypasta toe tijdens het roerbakken.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas te mengen in een keukenmachine.