Snelle Groentestoofpot met Kip

Omschrijving
Deze snelle groentestoofpot met kip is een smaakvolle en gezonde optie voor doordeweeks. Met sappige kipfilet, courgette, paprika, wortelen en uien, biedt het een perfecte balans van smaken. De stoofpot is op smaak gebracht met een vleugje tijm en rozemarijn, en een snufje peper voor extra diepte. Dit gerecht is eenvoudig te maken en vereist slechts 30 minuten. Serveer het met volkorenbrood voor een complete maaltijd die het hele gezin zal bevallen.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of braadpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Lepel voor het serveren
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 wortelen, in dunne plakjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 150 ml kippenbouillon
- 2 theelepels currypasta (of naar smaak)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Peper en zout naar smaak
- Volkorenbrood, voor serveren
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de kipfilet blokjes toe en bak deze rondom bruin, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de courgette, paprika en wortelen toe aan de pan. Roer goed door en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon, currypasta, tijm en rozemarijn toe. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de stoofpot 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de groentestoofpot warm met volkorenbrood.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 380
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 10 g
- Koolhydraten: 40 g
- Vezels: 8 g
Variatietips
- Voeg andere seizoensgroenten toe zoals spinazie of champignons voor variatie.
- Maak je eigen kruidenmengsel door verse kruiden zoals peterselie en basilicum te combineren met een scheutje olijfolie.
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie. Maak zelf pesto met verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie voor een unieke twist.