Snelle Kip en Groenten Bowl

Omschrijving
Deze kip en groenten bowl is een smakelijke en gezonde maaltijd die snel te bereiden is. Met gegrilde kipfilet, diverse seizoensgroenten en een lichte dressing, is deze bowl perfect voor een doordeweekse avond. Serveer met quinoa of rijst voor extra vulling en een kleurrijke presentatie. De combinatie van verse ingrediënten en een snel bereid recept maakt het een ideale keuze voor drukke dagen.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Koken: 10 minuten
Benodigdheden
- Grillpan of koekenpan
- Kookpan voor quinoa of rijst
- Snijplank
- Koksmes
- Mengkom
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 200 g quinoa of rijst
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 150 g cherrytomaten
- 100 g spinazie
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels currypasta (of pesto)
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: verse kruiden (zoals koriander of peterselie) voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de quinoa of rijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper, zout en 1 eetlepel olijfolie.
- Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 5-7 minuten goudbruin en gaar. Voeg de currypasta of pesto toe en bak nog 1 minuut mee.
- Snijd ondertussen de paprika en courgette in blokjes. Halveer de cherrytomaten.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de pan met kip en bak nog 3-5 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en roer alles goed door totdat de spinazie geslonken is.
- Serveer de kip en groenten over de quinoa of rijst en garneer eventueel met verse kruiden.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 40 g koolhydraten, 20 g vet.
Variatietips
- Vervang de kipfilet door tofu of tempeh voor een vegetarische optie.
- Voeg extra groenten toe zoals broccoli, wortels of aubergine voor meer variatie.
- Maak je eigen currypasta door gember, knoflook, kurkuma en chilipeper te mengen.
- Serveer met een scheutje citroensap voor extra frisheid.