Snelle Voedzame Kip en Groente Bowl

Omschrijving
Deze snelle kip en groente bowl is een kleurrijk en voedzaam gerecht dat je in slechts 30 minuten kunt bereiden. Gegrilde kipfilet wordt gecombineerd met een mix van verse groenten zoals paprika, courgette en spinazie, geserveerd op een bed van quinoa. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook rijk aan eiwitten en vezels. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Kookpot voor quinoa
- Serveerschalen
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kipfilet
- 200 g quinoa
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 150 g verse spinazie
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
- 1 theelepel zout
- Peper naar smaak
- 1 limoen (voor het serveren)
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Spoel de quinoa af met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met zout, peper en de currypasta.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in ongeveer 5-7 minuten gaar en goudbruin.
- Snijd ondertussen de paprika's en courgette in blokjes.
- Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de pan en voeg de paprika's en courgette toe. Bak dit 3-4 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
- Voeg de spinazie toe en bak dit nog 1-2 minuten tot de spinazie geslonken is.
- Serveer de quinoa in kommen, schep de kip en groente erover en garneer met een partje limoen.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 35g
- Vetten: 15g
- Koolhydraten: 45g
- Vezels: 8g
Variatietips
- Voeg extra groenten zoals broccoli of wortelen toe voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Maak je eigen currypasta door specerijen, gember en knoflook te mengen in een vijzel of keukenmachine voor een verse variant.