Romige Spaghetti Bolognese met Malse Rundergehakt en Kaas

Omschrijving
Deze klassieke Spaghetti Bolognese met rundergehakt is een snel en eenvoudig gerecht dat perfect is voor doordeweekse avonden. De rijke tomatensaus, vol met ui, knoflook, wortel en kruiden, wordt gecombineerd met al dente spaghetti en geraspte Parmezaanse kaas voor een heerlijke maaltijd. Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Rasp voor de kaas
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g spaghetti
- 300 g rundergehakt
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 grote wortel, in blokjes
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 100 ml runderbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (of 1 eetlepel pesto voor extra smaak)
- Zout en peper naar smaak
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt (plus extra voor serveren)
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot al dente. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en wortel toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en bruin. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
- Roer de tomatenpuree, tomatenblokjes, runderbouillon en Italiaanse kruiden (of pesto) door het gehaktmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de saus op laag vuur 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Meng de spaghetti door de saus en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550 kcal
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 60 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of paprika voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Probeer de saus een dag van tevoren te maken; de smaken ontwikkelen zich dan nog beter.
- Maak je eigen kruidenmix met een combinatie van oregano, basilicum en tijm in plaats van kant-en-klare kruiden.