Menu MaestroMenu Maestro

Tortellini in Romige Paddenstoelensaus

4.5
Klik om te beoordelen

Tortellini in Romige Paddenstoelensaus

Omschrijving

Deze romige tortellini met paddenstoelen is een luxe optie voor een doordeweekse avond. Kook de tortellini en meng deze met een romige saus van champignons en kruiden. Dit gerecht is snel te maken en vol van smaak, perfect voor drukke dagen wanneer je toch iets heerlijks wilt serveren. De combinatie van de romige saus met de aardse smaken van de paddenstoelen zorgt voor een heerlijke maaltijd die iedereen zal waarderen. Dit recept is eenvoudig te volgen en kan in minder dan 30 minuten worden bereid.

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Kookpan voor de saus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g tortellini (bij voorkeur met kaasvulling)
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking (meestal 3-4 minuten). Giet af en zet apart.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit gedurende 2-3 minuten totdat de ui glazig is.
  3. Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze gedurende 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de kookroom en pesto toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het een paar minuten sudderen tot de saus licht is ingedikt.
  5. Meng de gekookte tortellini door de saus en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Serveer direct met geraspte Parmezaanse kaas bovenop.

Voedingswaarden

Per portie: 450 calorieën, 20 g eiwit, 45 g koolhydraten, 25 g vet

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of erwtjes voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de pesto door een lepel currypasta voor een spannende twist.
  • Maak de saus zelf door verse kruiden te gebruiken zoals basilicum en oregano in plaats van pesto, indien gewenst.